Gentse waterzooi



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 150 g uien
  • 1 kruidnagel
  • 150 g wortel
  • 150 g prei
  • 100 g selderij
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 1 kip van 1,2 kg
  • julienne
  • 40 g roux
  • 1 dl room
  • 0,75 kg aardappelen
  • 30 g peterselie

Bereiding

Kook de uien met de kruidnagel, de wortelen, de prei, de selderij, het kruidentuiltje, zout en peper gaar in 3 liter water tot een pittige groentebouillon.

Breng de kip aan de kook in de kokende groentebouillon en pocheer ze gedurende ca. 25 minuten.

Kook de julienne van groenten afzonderlijk beetgaar.

Haal de kip uit de bouillon, verwijder het vel en haal er de bouten en filets van af. Zeef 1,5 liter bouillon, voeg er de roux bij en kook gaar tot een licht gebonden, gladde soep.

Controleer de kruiding en giet de soep door een zeef.

Voeg er de groentejulienne aan toe en laat weer opkoken, samen met de room.

Kook de aardappelen op Engelse wijze.

Dresseer de porties kip in een soepkom en overgiet met de soep. Strooi er de peterselie over.

Geef de kip door met de aardappelen.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!