Gemengde salade met ham, appel en groentejulienne


Salade Beaucaire


Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 rode biet
  • 1 aardappel
  • 80 g bleekselderij
  • 80 g knolselderij
  • 80 g witlof
  • 0,5 dl olie
  • 0,25 dl citroensap (of azijn)
  • 20 g mosterd
  • peper
  • 100 g gekookte ham
  • 1 appel
  • 80 g champignon
  • 25 kervel
  • 10 dragon

Bereiding

Kook de schoongemaakte rode biet gaar in lichtgezouten water en laat die afkoelen in het kookvocht. 

Pel de gekookte rode biet en snijd deze in gelijkmatige plakjes voor het garnituur. Kook de aardappel met pel gaar in lichtgezouten water. Pel de aardappel, laat hem afkoelen en snijd in gelijkmatige plakjes voor het garnituur. Snijd de bleekselderij, knolselderij en witlof in julienne, en meng er 1 uur vooraf olie, citroensap en mosterd onder en kruid met zout en peper. Meng er de in julienne gesneden ham, appel en champignons door en bind met de mayonaise. Dresseer de salade in een glazen kom, bestrooi met de kervel en dragon en garneer rondom afwisselend met de plakjes rode biet en aardappel. 

Of dresseer de salade op de borden, maar verdeel dan de salade in ringen midden op het bord en druk licht aan. Strooi er de fijngesneden groene kruiden over en garneer rondom met de plakjes rode biet en aardappel. Verwijder de ringen bij het doorgeven.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!