Gekonfijte kippenvleugel, gel van appel en krokantjes van kippenvelInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 blik ganzenvet
  • 250 g gevogeltefond
  • 2 appels (schone van Baskoop)
  • een klontje boter
  • een snufje suiker
  • een snufje kaneel

Bereiding

Smelt het ganzenvet en leg er de kippenvleugels in. Gaar tot de beentjes uit de vleugels kunnen worden gehaald. Houd daarvoor de temperatuur rond de 70 °C.

Kook het kippenvel in de gevogeltefond tot het mooi gaar is. Mix het vel glad, smeer dun uit op bakpapier, bestrooi met kippenkruiden en laat drogen in de oven op 100 °C tot het krokant is.

Stoof de appelen in een pot onder deksel met de boter, suiker en kaneel. Mix de gestoofde appelen tot een gladde massa. Schik de appelgel met een kippenvleugel op een bordje en werk af met een krokantje van het vel. Dit gerecht wordt het best warm geserveerd, maar is koud ook lekker. 

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!