Gegrilde kip met duivelssaus en aardappelwafeltjes



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 0,25 dl witte wijn
  • 1 dl azijn
  • 40 g sjalotten, gehakt
  • 2 dl demi-glacesaus
  • 3 g cayennepeper
  • 20 g koude boter
  • 1 kip van ca. 1,2 kg
  • 60 g boter
  • 2 sneden witbrood, verkruimeld
  • 30 g mosterd
  • 1 citroen
  • 800 g aardappelen

Bereiding

Laat de witte wijn, de azijn en de sjalotten samen inkoken tot een derde. Voeg de reductie bij de demi-glacesaus en kruid met cayennepeper.

Werk de saus af met klontjes koude boter.

Snijd de ruggengraat van de kip volledig weg en druk de kip plat. Bak de kip om en om bruin in de boter en bak ze vervolgens halfgaar in de oven.

Wrijf het broodkruim door een zeef. Bestrijk vervolgens de kip met de mosterd en druk er het broodkruim op aan. Besprenkel de kip rijkelijk met de gesmolten boter en gril ze verder gaar.

Snijd de citroen in schijfjes. Bereid de aardappelwafeltjes. Dresseer de kip op een ronde schotel en schik er de schijfjes citroen rond. Geef de duivelssaus en de aardappelwafeltjes afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!