Gegrild tussenribstuk 'minute' met hofmeesterboter en fijne frieten



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 100 g boter
  • 40 g peterselie
  • sap van 1/4 citroen
  • peper van de molen
  • 250 g sla (kropsla, frisee, eikenbladsla, …)
  • 1,5 dl olie
  • sap van 1/4 citroen
  • 15 g mosterd
  • 50 g uien, gehakt
  • 30 g bieslook, fijngesneden
  • 1,2 kg aardappelen
  • 4 dunne tussenribstukken van 200 g/stuk
  • peper van de molen
  • 1 bosje waterkers

Bereiding

Klop de boter zacht en meng er de gehakte peterselie, het citroensap, zout en peper van de molen onder.

Breng het in een strook aan op een blad bevochtigd boterpapier, vorm er een rol mee en sluit de uiteinden.

Laat de rol opstijven in de koelkast. Snijd vervolgens de rol in schijven van ca. 7,5 millimeter dik.

Maak de sla schoon, was ze en zwier ze droog.

Dresseer ze in een slakom.

Meng 0,5 deciliter olie met het citroensap, de mosterd, de ui, de bieslook, zout en peper. Giet deze vinaigrette over de sla en meng kort.

Snijd de aardappelen in fijne frietvorm, was en droog ze, en pocheer ze in frituurvet gedurende ca. 4 minuten op 140 °C. Bak de fijne frieten krokant in heet frituurvet op 190 °C, net voor het doorgeven. Laat ze uitlekken en kruid ze licht met zout.

Kruid de dunne tussenribstukken met zout en peper van de molen en wentel ze net voor het grillen in de olie.

Quadrilleer ze en gril ze saignant.

Dresseer het vlees op een ovale schotel, schik er de waterkers bij en leg de schijfjes hofmeesterboter op het vlees. Dresseer de frieten op een ronde schotel met schotelpapier. Geef de sla afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!