Gefrituurde wijtingreepjes 'Orly'Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 2 wijtingen van ca. 330 g/stuk
  • bloem
  • anglaise
  • paneermeel
  • 2 dl tomatensaus
  • 80 g peterselie
  • 1 citroen

Bereiding

Fileer de wijtingen en verwijder het vel. Snijd de filets in reepjes van maximaal 1 centimeter breed. Paneer de wijtingreepjes op Engelse wijze met de bloem, de anglaise en het paneermeel (zie p. xx), rol ze gelijkmatig op een vissnijplank en plaats ze op een schotel die licht bestrooid is met paneermeel.

Warm de tomatensaus op. Bak de gepaneerde wijtingreepjes in heet frituurvet op 180 °C gedurende 2 à 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

Bak de peterseliepluksels in het frituurvet, laat ze eveneens op keukenpapier uitlekken zodat het overtollige vet wordt opgenomen, en kruid met zout.

Schik de gefrituurde wijtingreepjes op een ronde schotel met schotelpapier en verdeel er de gefrituurde peterselie over. Schik er partjes citroen rond en geef de tomatensaus afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!