Gefrituurde tongscharreepjes met tartaarsausInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 2 tongscharren van ca. 330 g/stuk
  • bloem
  • anglaise
  • paneermeel
  • 50 g peterselie
  • 150 g tartaarsaus

Bereiding

Fileer de tonscharren, verwijder het vel en snijd de filets in gelijke reepjes van maximaal 1 centimeter breed.

Paneer de reepjes op Engelse wijze met de bloem, de anglaise en het paneermeel (zie p. xx) en rol ze tot gelijkmatige cilindervormen. Frituur de visreepjes op 180 °C gedurende ca. 3 minuten. Laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid ze met een beetje zout.

Frituur de peterseliepluksels, laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid eveneens met wat zout.

Dresseer de visreepjes op schotelpapier op een ronde schotel of rechtstreeks op de borden. Schik er de gefrituurde peterselie en de tartaarsaus afzonderlijk bij.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!