Gefrituurde rodepoonfilet met tartaarsaus



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 2 rode ponen van ca. 330 g/stuk
  • 1,5 dl olie
  • 0,25 dl citroensap
  • peper
  • 40 g sjalotten, versnipperd
  • 50 g olie
  • 3 dl blond bier
  • 2 eierdooiers
  • 200 g bloem
  • 3 eiwitten
  • 80 g peterselie
  • 1 citroen
  • 2 dl tartaarsaus

Bereiding

Fileer de rode ponen en snijd de filets schuin in drie gelijke stukken. Leg ze in een marinade van olie, citroensap, zout, peper en fijngesnipperde sjalot.

Laat de stukken rode poon 1 uur marineren. Bereid ondertussen het frituurbeslag: meng een snufje zout, de olie, het bier en de eierdooiers onder de bloem. Laat dit rusten gedurende ca. 15 minuten en meng er net voor gebruik de stijfgeklopte eiwitten onder. Dep de stukken rode poon droog, haal ze door het frituurbeslag en frituur ze in heet frituurvet gedurende ca. 3 minuten op 180 °C. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Frituur de peterseliepluksels, laat ze uitlekken op keukenpapier en kruid ze met een beetje zout. Schik de rode poon op een ronde schotel met schotelpapier, strooi er de gefrituurde peterselie over en werk af met schijfjes citroen. Geef de tartaarsaus afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!