Gefermenteerde kale gelakt op de Big Green Egg met een crème van aubergine, geitenkaas en plattekaas



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 12 stengels boerenkool (Engels: kale)
  • pekelwater (water met 3% zout)
  • een klontje boter
  • eel sauce
  • 2 aubergines, doormidden gesneden
  • 2 teentjes knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • een mespuntje rookaroma
  • 4 bolletjes geitenkaas (Crottin de Chavignol)
  • bottarga

Bereiding

Laat de boerenkool gedurende 2 dagen in een weckpot fermenteren in het pekelwater. Trek vacuüm met de boter en laat 8 uur garen op 62 °C. Bereid verder op de Big Green Egg® en lak met de eel sauce. Kerf de aubergines in en doe er knoflook, peper en zout en olijfolie op. Laat 1 uur garen in een oven van 160 °C. Lepel het vruchtvlees eruit en mix fijn met rookaroma en de geitenkaas. Leg de stukken boerenkool op een bord en spuit er dotjes van de auberginecrème rond. Rasp bottarga over de crème net voor het opdienen.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!