Gebraden varkensribstuk met groene kool, rodekool en kasteelaardappelen



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 500 g groene kool
  • 200 g gerookt spek
  • 190 g boter
  • nootmuskaat
  • 50 g uien, gehakt
  • 500 g rodekool
  • 0,25 dl azijn
  • 1 appel (renet)
  • 20 g bruine suiker
  • 80 g uien
  • 80 g wortel
  • 3 dl bruine bouillon
  • 8 g aardappelzetmeel
  • 1 kg aardappelen
  • 0,5 dl olie
  • 1 kg varkensribstuk Duroc d'Olives

Bereiding

Echaudeer de schoongemaakte, versneden groene kool, giet af, laat uitlekken en druk er het overtollige vocht uit.

Bak de in reepjes gesneden spek in 40 gram boter en stoof er de groene kool bij. Kruid met zout, peper en nootmuskaat.

Stoof de gehakte uien aan in 30 gram boter en stoof er de in julienne gesneden rodekool bij. Voeg de azijn toe en laat enkele minuten verder stoven. Voeg vervolgens 0,5 deciliter water, zout en peper toe en stoof de rodekool gaar. Voeg er halverwege de bereiding de versneden appel bij en op het einde van de bereiding de bruine suiker. Kruid het varkensribstuk met zout en peper, en bak het om en om bruin in 100 gram boter.

Braad het verder in de oven en voeg er halverwege het braadproces de gestoofde mirepoix van ui en wortel bij.

Houd het ribstuk afgedekt warm en laat het 10 minuten rusten. Bak de braadgroenten nog even kort en hevig aan, ontvet de braadslede en deglaceer met de bruine bouillon. Laat opkoken en bind met het in wat koud water losgeroerde aardappelzetmeel. Passeer de saus door een puntzeef, kruid bij indien nodig en passeer de braadjus vervolgens door een fijne sauszeef.

Bereid de kasteelaardappelen.

Dresseer het ribstuk op een ovale schotel en overgiet met wat braadvet. Schik er het garnituur rond. Laat het vlees in de zaal versnijden en op de borden dresseren, samen met het garnituur.

Geef de kasteelaardappelen en de saus afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!