Gebraden kip met jagerssaus en cocotteaardappelen



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 kip van ca. 1,2 kg
  • peper
  • 120 g boter
  • 100 g ui
  • 100 g wortel
  • 2 dl bruine bouillon
  • 250 g champignon
  • 50 g sjalot
  • 2 dl witte wijn
  • 2 dl tomatensaus
  • 1,5 dl demi-glacesaus
  • 50 g koude boter
  • 10 g kervel
  • 10 g kervel
  • 10 g dragon
  • 800 g aardappel
  • 0,5 dl olie
  • 1 klein bosje waterkers

Bereiding

Braad de kip. Giet de deglaçage door een zeef en laat inkoken tot 0,5 deciliter.

Eminceer en sauteer de champignons in 40 gram boter, voeg de sjalotten toe en sauteer ze kort mee.

Voeg de witte wijn toe en laat inkoken tot de helft.

Voeg dan de tomatensaus, de demi-glacesaus en de deglaçage toe en laat enkele minuten koken.

Werk af met klontjes koude boter en voeg er net voor het doorgeven het garnituur van kervel en dragon bij.

Bereid de cocotteaardappelen.

Dresseer de kip op een ovale schotel en nappeer met wat braadvet. Leg het bosje waterkers tussen de bouten van de kip. Laat de kip in de zaal versnijden en op de borden schikken. Geef de saus en de aardappelen afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!