Gebraden kip met dragonsaus en aardappelkroketten



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 40 g dragon
  • 1 kip van ca. 1,2 kg
  • peper
  • 90 g boter
  • 90 g boter
  • 80 g ui
  • 80 g wortel
  • 1,5 dl witte wijn
  • 2 dl bruine bouillon
  • 8 g aardappelzetmeel
  • 1 kg aardappel
  • 3 eierdooier
  • nootmuskaat
  • 50 g bloem
  • 3 dl eiwit
  • 10 g olie
  • 150 g paneermeel
  • 1 klein bosje waterkers

Bereiding

Pluk de blaadjes van de dragon en snijd ze fijn.

Houd de stengels opzij voor de bereiding van de saus.

Pareer de kip, bind ze op en kruid vanbinnen en vanbuiten met zout en peper.

Bak de kip om en om mooi bruin in 60 gram boter en braad ze vervolgens in de oven gedurende ca. 30 minuten op 190 °C, op een onderlaag van gestoofde mirepoix van ui en wortel en de dragonstengels. Giet af en toe wat braadvet over de kip.

Houd het vlees warm als het gaar is en verwijder het opbindtouw. Bak de mirepoix kort aan, ontvet en deglaceer met de witte wijn. Laat voor de helft inkoken en voeg de bruine bouillon toe.

Zeef de deglaçage, kook deze in tot 2 deciliter en bind met het in wat koud water opgeloste aardappelzetmeel. Giet de jus door een fijne zeef.

Voeg het garnituur van fijngesneden dragonblaadjes toe. Bereid de aardappelkroketten en dresseer ze op een ovale schotel met schotelpapier.

Dresseer de kip ook op een ovale schotel, giet er een beetje braadvet over en leg de waterkers tussen de bouten van de kip. Geef de dragonsaus en de aardappelkroketten afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!