Gebakken varkenssteak met wortelen in boter bereid en aardappelpuree



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 0,75 l bruine bouillon
  • 100 g ui
  • 160 g boter
  • 750 g wortel
  • peper
  • 0,25 dl blanke bouillon
  • 30 g peterselie
  • 750 g aardappel
  • nootmuskaat
  • 0,25 l melk
  • 8 g aardappelzetmeel
  • 4 varkenssteaks Duroc d'Olives

Bereiding

Laat de bruine bouillon inkoken tot 0,25 liter.

Hak de uien en stoof ze aan in wat boter, voeg er de gelijkmatig versneden wortelen aan toe, kruid met zout en peper, en stoof ze onder een deksel gaar met de blanke bouillon. Werk af met de peterselie bij het doorgeven.

Zet de geschilde en gelijkmatig versneden aardappelen op in koud, lichtgezouten water.

Breng ze aan de kook, schuim af en kook ze verder gaar.

Giet ze af zodra ze gaar zijn, droog ze licht op een matig vuur en schud ze kort op.

Doe de aardappelen door een roerzeef en meng er de kokende en met zout, peper en nootmuskaat gekruide melk en 100 gram boter onder.

Kruid de varkenssteaks met zout en peper, bak ze om en om goudbruin in boter en gaar ze verder in de pan.

Haal de steaks uit de pan, bak het vet met de vleessappen kort aan, ontvet de pan en deglaceer met de ingekookte bruine bouillon. Laat opkoken en bind met het in wat water opgeloste aardappelzetmeel. Kruid bij indien nodig en zeef de gebonden jus.

Dresseer de steaks op een ovale schotel, nappeer met de saus en geef de wortelen en de aardappelpuree afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!