Gebakken varkensmedaillons met pittige augurkensaus en aardappelpuree



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 50 g ui
  • 105 g boter
  • 105 g boter
  • 1 dl witte wijn
  • 2 dl demi-glacesaus
  • 5 g poedersuiker
  • 25 g mosterd
  • 20 g koude boter
  • 30 g augurken
  • 500 g aardappel
  • peper
  • nootmuskaat
  • 2 eierdooier
  • 500 g wortel
  • 250 g knolselderij
  • 1/2 broccoli
  • 0,5 dl witte wijn
  • 8 varkenmedaillons van 80 g/stuk (2 per persoon) Duroc d'Olives

Bereiding

Bereid eerst een robertsaus. Stoof de fijngehakte uien aan in 20 gram boter. Bevochtig met de witte wijn en laat tot een derde inkoken. Voeg de demi-glacesaus toe en laat koken op een zacht vuur gedurende 10 minuten. Passeer de saus eventueel. Werk af met de poedersuiker, de mosterd en klontjes koude boter. Voeg net voor het doorgeven de in een korte dikke julienne versneden augurken toe (= charcutièresaus).

Bereid de hertoginnenaardappelen.

Kook de schoongemaakte en versneden wortelen, knolselderij en broccoli apart gaar. Pureer de groenten afzonderlijk en meng er telkens een derde van de hertoginnenaardappelen onder. Kruid bij indien nodig.

Kruid de varkensmedaillons en bak ze in 60 gram boter.

Houd de medaillons warm, ontvet de pan en deglaceer met de witte wijn. Passeer de deglaçage en voeg ze bij de saus. Dresseer de varkensmedaillons op de borden en schik er quenelles van de drie soorten puree naast.

Giet er een beetje saus bij en geef de rest van de saus afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!