Gebakken scampi en saus met zachte paprika en tijm



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 60 g uien
  • 2 rode paprika
  • 2 tomaat
  • 10 g boter
  • 10 g bloem
  • 25 g boter
  • 10 g paprikapoeder
  • 0.5 dl blanke (gevogelte)bouillon
  • peper van de molen
  • 1 kruidentuil
  • 20 scampi (16/20)
  • 0.25 dl olie + boter
  • verse tijm

Bereiding

Versnipper de ui. Schil en ontpit de paprika’s, snijd ze in macedoine en blancheer ze. Mondeer en ontpit de tomaten en snijd het vruchtvlees in macedoine.

Meng de bloem met de boter tot beurre manié.

Stoof de ui aan in boter, voeg het paprikapoeder en de paprika toe.

Stoof kort samen aan en bevochtig met de blanke gevogeltebouillon. Kruid met zout en peper, breng aan de kook met een kruidentuiltje en bind met de beurre manié.

Voeg de tomaat toe en kook de saus gaar.

Pel de scampi en verwijder het darmkanaal.

Bak ze in hete olie met boter, voeg er op het einde de tijmblaadjes bij. Kruid met zout en peper van de molen.

Verdeel de scampi over kleine diepe borden en giet er de saus over. Garneer met takjes verse tijm.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!