Gebakken runderbiefstuk met champignonroomsaus, gemengde salade en frieten



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • gemengde salade met vinaigrette
  • 1 kg aardappel
  • 4 runderbiefstukken
  • peper van de molen
  • 40 g boter
  • 500 g champignon
  • 2 dl bruine bouillon
  • 8 g aardappelzetmeel
  • 1,5 dl room

Bereiding

Snijd de aardappelen in frietvorm, was en droog ze, en pocheer ze in frituurvet gedurende ca. 5 minuten op 140 °C. Bak de frieten, net voor het doorgeven, krokant in heet frituurvet op 190 °C.

Laat ze uitlekken en kruid ze licht met zout.

Dresseer ze op een ronde schotel met schotelpapier.

Kruid de biefstukken met zout en peper van de molen, en bak ze mooi bruin en saignant in de boter.

Houd ze warm.

Bak in dezelfde boter de champignons bruin en kruid met zout en peper.

Voeg er de bruine bouillon bij en laat samen gaarkoken.

Bind met het aardappelzetmeel (losgeroerd in water), voeg de room toe en kook in tot sausdikte.

Dresseer de biefstukken op een ovale schotel en nappeer met de saus. Geef de frieten en de gemengde salade afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!