Gebakken kipfilet met appelcompote van renetten en natuuraardappelen



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 kippenkarkas
  • 30 g olie
  • 150 g ui
  • 150 g wortel
  • 40 g tomatenpuree
  • 0,5 l bruine bouillon
  • 50 g selderij
  • 1 kruidentuiltje
  • peper
  • 4 kipfilet
  • 80 g boter
  • 8 g aardappelzetmeel
  • 0,75 kg appel
  • sap van 1 citroen
  • 25 g kristalsuiker
  • 0,75 kg aardappel

Bereiding

Sauteer de gehakte kippenkarkassen in de olie en bak de mirepoix van ui en wortel en de tomatenpuree mee. Bevochtig met de bruine bouillon (of het water).

Breng aan de kook met de fijngesneden selderij, het kruidentuiltje en zout en peper. Laat de kippenbeenderen op een zacht vuur koken gedurende 2 uur. Passeer, laat een kwartier inkoken en ontvet zorgvuldig (= bruine kippenbouillon).

Kruid de kipfilets en bak ze om en om goudbruin in 50 gram boter. Schik ze op een ovenplaat en bak ze verder gaar in de oven. Haal ze uit de oven als ze gaar zijn en houd ze warm. Bak de vleessappen kort aan in de pan, ontvet en deglaceer met de bruine kippenbouillon.

Laat deze jus opkoken, bind licht met het in koud water opgeloste aardappelzetmeel, kruid bij indien nodig en giet door een zeef. Deze bakjus gebruik je als saus.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en versnijd ze in gelijke stukken. Stoof de appels gaar op een matig vuur in wat boter met citroensap en voeg eventueel een beetje water toe. Meng er, als ze gaar zijn, de suiker onder.

Zet de geschilde en gelijkmatig versneden aardappelen op in koud, lichtgezouten water. Breng ze aan de kook, schuim af en kook ze verder gaar op een zacht vuur. Giet ze af zodra ze gaar zijn, droog ze licht op een matig vuur en schud ze kort op. Houd ze warm onder een deksel.

Dresseer de kipfilets op een ovale schotel en nappeer met de saus. Geef de appelcompote en de aardappelen afzonderlijk door, samen met het vlees.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!