Gebakken bekegemse eendenlever



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 6 stengels rabarber
  • 2 el poedersuiker
  • 2 el kristalsuiker
  • 500 ml suikerwater
  • 3 steranijsjes
  • 1 knol gember, fijngehakt
  • 1 kl szechuanpeper
  • 4 porties eendenlever
  • peper
  • een snuifje fleur de sel
  • 10 takjes bieslook

Bereiding

Snijd 1 rabarberstengel in fijne plakjes, bestrooi met de poedersuiker tot ze volledig bedekt zijn en laat drogen in de oven op 80 °C. Snijd 1 rabarberstengel in fijne blokjes en meng met de kristalsuiker. Laat 2 uur rusten en stoof daarna op het vuur tot een compote.

Warm het suikerwater op met de steranijsjes, de gember en de szechuanpeper. Laat de rest van de rabarber erin weken. Snijd in porties.

Bak de eendenlever in een droge antiaanbakpan aan en kruid goed met peper en fleur de sel. Schik de eendenlever op een bord met de rabarberplakjes en –blokjes eromheen. Werk af met takjes bieslook.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!