Ganzenlever met granité van bloedsinaasappelInfo


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 lob ganzenlever
  • peper en zout
  • 1 pot ganzenvet
  • 3 dl sap van bloedsinaasappel
  • 1 dl Sobogaard vlierbloesem
  • 0,5 dl mirin
  • 0, 5 dl sushiazijn
  • 1 takje verse tijm

Bereiding

Kruid de lob ganzenlever goed met peper en zout en konfijt in ganzenvet gedurende 30 minuten op 65 °C. Schep hem voorzichtig uit, want hij is nu zeer zacht geworden. Laat in de koelkast opstijven en snijd er daarna met de snijmachine plakjes van die je oprolt. Maak de granité van bloedsinaasappel: meng het sap van de bloedsinaasappel, de Sobogaard®, mirin, sushi-azijn en de tijm samen, vries in tot een blok en draai met de Swan® tot een granité.

Afwerking

Leg 3 sneetjes ganzenlever op een bord en doe er net voor het opdienen een schepje granité erover.

Info


Bereidingstijd:Budget:Moeilijkheidsgraad:Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!