Fazant met spaghetti van groene kool en chutney van mango



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


De fazant

  • 6 groenekoolbladeren
  • 1 bosje lavas
  • 2,5 dl water
  • 4 g Agar
  • 2 mango’s
  • 1 sjalot
  • 1 el kokosbloesemsuiker
  • 1,5 dl sushiazijn
  • lavasolie

 

De lak

  • 3 el ketchup
  • 2 el honing
  • 2 el sojasaus
  • 1 el mirin
  • 2 el eel sauce

Bereiding

Kook de groenekoolbladeren kort met de lavas, verfris en mix fijn met 2½ dl water en kook alles terug op met de Agar®. Spuit in de spaghettislang en spuit tot een groene spiraal.

Snijd de mango in blokjes en stoof aan samen met de sjalot en de kokosbloesemsuiker. Voeg de sushiazijn toe en laat inkoken tot een compote.

Meng voor de lak de ketchup, honing, sojasaus, mirin en eel sauce.

Kleur de fazant aan in de oven trek vacuüm en gaar 20 minuten op 62 °C. Doe er de lak over en kleur verder onder de grill.

Afwerking

Schik het vlees, de chutney en de spaghettislierten en werk af met enkele druppels van de lak en enkele druppels lavasolie.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!