Duif met een crème van gepofte wintergroenten



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 4 duivenborsten
  • boter
  • 4 paarse wortelen, niet geschild
  • 4 oranje wortelen, niet geschild
  • peper en zout
  • 4 gele wortelen, niet geschild
  • 150 g grof zeezout
  • honing
  • azijn
  • 0,5 bloemkool
  • 2 dl room
  • nootmuskaat
  • enkele blaadjes duizendblad

Bereiding

Kleur de duivenborsten aan in boter en gaar 3 minuten verder in de oven op 180 °C.

Houd van de paarse wortelen 8 fijne plakjes apart. Leg de rest samen met de oranje en gele wortelen op het grof zeezout en laat ze 30 à 45 minuten garen in de oven op 190 °C. Als de buitenkant blakert, kun je de schil er zo afdoen.

Marineer de plakjes paarse wortel in een zoetzuur mengsel van de helft honing en de helft azijn.

Kook de bloemkool gaar in water en kook er de room bij. Maal dit fijn met peper en zout en nootmuskaat. Werk af met duizendblad.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!