Camembert met aangepast garnituur



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


De uienkonfijt

  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 20 g boter
  • 2 el honing
  • 3 dl rode wijn

 

De gepekelde rode ui

  • 1 minirode-ui, in reepjes
  • 1 dl Chardonnay azijn (of wittewijnazijn van goede kwaliteit)
  • 1 el honing

 

De gekristalliseerde pecannoten

  • 100 g isomalt
  • 8 pecannoten

 

Afwerking

  • 1 kleine camembert

Bereiding

De uienkonfijt

Fruit de rode ui in de boter. Voeg de honing en de rode wijn toe. Laat langzaam inkoken op een zacht vuur tot al het vocht is ingekookt.

De gepekelde rode ui

Zet de minirode-ui onder met de azijn en de honing. Laat minstens 1 uur marineren.

De gekristalliseerde pecannoten

Smelt de isomalt op een zacht vuur tot alle korrels zijn opgelost. Steek elke pecannoot op een cocktailprikker en haal door de warme isomalt. Draai snel met het stokje tot je gesponnen suiker verkrijgt.

Afwerking

Serveer de camembert met uienkonfijt, gepekelde rode ui en gekristalliseerde pecannoten.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!