Buikspek vs. Haring



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


Het buikspek

  • 1 kg buikspek
  • 4 haringen, ontdaan van hun vel
  • 150 g beurre noisette
  • 1 dl bruine fond, ingekookt

 

De groene crème

  • 500 g erwtjes
  • 2 takjes munt
  • een takje bieslook

 

De witte crème

  • mayonaise
  • 1 kl miso
  • enkele takjes kervel

 

De zwarte crème

  • 1 bol zwarte knoflook
  • 5 g ito-kanten, geweekt in 1dl sojasaus

Bereiding

Het buikspek

Gaar het buikspek 48 uur vacuüm op 55 °C en snijd het in plakken van 1 cm dik. Leg er het vel van de vis op, in dezelfde vorm gesneden. Haal de jus uit de vacuümzak en monteer met de beurre noisette en de bruine fond.

De groene crème

Kook de erwtjes, laat ze afkoelen en mix ze dan fijn met de munt en de bieslook. Spuit in dotjes.

De witte crème

Meng de mayonaise met de miso tot een gladde crème en werk af met de kervel.

De zwarte crème

Mix de bol zwarte knoflook fijn tot een gladde crème en werk af met de ito-kanten.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!