Bouillabaisse met noordzeevis bereid zoals in Marseille



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 1 wijting (ca. 330 g)
  • 1 tongschar van ca. 330 g
  • 1 rode poon (ca. 330 g)
  • 200 g hondshaai
  • 90 g uien
  • 25 g boter
  • 300 g mosselen
  • peper van de molen
  • 40 g selderij
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 dl witte wijn
  • olijfolie
  • 40 g sjalot
  • 80 g wit van prei
  • 60 g venkel
  • 10 g knoflook, geplet
  • 1 blaadje laurier
  • 1 takje bonenkruid
  • 1 tomaat
  • 1,5 liter visfumet
  • 40 g peterselie
  • 50 g gepelde grijze garnalen
  • 25 g broodkruim
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g tomatenpuree
  • 1 rode paprika
  • 1 eierdooier
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1/2 stokbrood

Bereiding

Maak de vissen schoon, fileer ze en bereid met de graten een visfumet.

Stoof 50 gram fijngesneden ui aan in de boter, doe er de mosselen bij, kruid met peper van de molen en stoof kort aan onder een deksel.

Voeg er de zeer fijn gesneden selderij, het kruidentuiltje en de witte wijn bij. Kook de mosselen gaar onder een deksel en schud ze af en toe op.

De mosselen zijn gaar zodra de schelpen volledig open zijn. Haal de mosselen uit de schelpen en ontbaard ze.

Stoof de versneden hondshaai kort aan in wat olijfolie.

Stoof de in brunoise gesneden sjalot, prei, venkel en de rest van de ui met de geplette knoflook, de laurier en het bonenkruid aan in wat olijfolie. Stoof de in stukjes gesneden tomaat kort mee aan.

Plaats er de hondshaai en de gefileerde vis bij, en bevochtig met de visfumet en het mosselkookvocht.

Breng alles samen aan de kook en pocheer gedurende 8 à 10 minuten.

Bestrooi met de fijngehakte peterselie. Voeg er op het laatst de mosselen en de gepelde garnalen bij.

Pureer voor de knoflooksaus (rouille) het broodkruim samen met de knoflook, de tomatenpuree, de geschilde en gaargekookte rode paprika, de eierdooier, de cayennepeper en zout, en werk deze puree op met olijfolie. Beleg dunne sneden stokbrood met de knoflooksaus en geef ze afzonderlijk door.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!