Asperges op zijn Vlaams



Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:



De ingrediënten in dit recept zijn voor 4 personen.

Ingrediënten


  • 8 dikke witte asperges
  • 4 groene asperges
  • 250 ml room
  • 1 kl notenolie
  • peper en zout
  • 3 g Iota of 3 blaadjes geweekte gelatine
  • een snuifje nootmuskaat
  • 4 verse hoeve-eieren
  • 1 bosje krulpeterselie, fijngesneden
  • 20 g grof zeezout
  • 6 el water
  • 50 g ongepelde garnalen
  • enkele blaadjes groene kruiden, zoals Oost-Indische kers
  • 20 g avrugakaviaar

Bereiding

Schil de witte en de groene asperges en kook ze beetgaar in gezouten water. Laat de schillen in de room opkoken en giet af. Snijd de asperges in stukken van 4 cm en meng met de notenolie, peper en zout. Kook de uiteinden van de witte asperges in de room, mix glad, voeg de Iota ® of gelatine toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel in potjes of diepe bordjes en laat opstijven. Verdeel de asperges eromheen. Laat de eieren 50 minuten garen in een warmwaterbad op 62 °C. Breek de eieren, vang de eierdooier op en leg die in het midden van de flan. Meng de peterselie met het grof zeezout en het water, laat opdrogen en maal fijn in de Bamix ® of een andere mixer. Pel de garnalen en schik tussen de asperges. Werk af met zout, verse groene kruiden en een toefje kaviaar.

Info


Bereidingstijd:



Budget:



Moeilijkheidsgraad:







Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!



Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg ons



Koken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.



€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!