Macaroni in alle smaken, kleuren en texturen


MUSTHAVES27 - 04 - 2016

Niets lekkerder dan verse pasta, maar het is zo'n gedoe om die zelf te maken, maar ook een koolhydratenbom en dus niet altijd even dieetproef. 
De chefs van Ter Duinen hebben daar iets op gevonden: zij maken buisjes van allerlei ingrediënten. Hoe ze dat doen? Met wat gelatine en... een macaronikit. 

Wat is het?

De macaronikit is een grote metalen vork met een handvat die je dompelt in vloeibare gelei of een andere vloeistof die hard wordt. Als de vloeistof eromheen hard geworden is, schuif je de mooie buisjes er gewoon af.

Wat kun je ermee maken?

Op die manier kun je mooie cilindervormige ‘macaroni’s’ maken van eender welke smaak of textuur.

Nodig?

De macaronikit en een bad dat groot genoeg is om het volledig in te dopen.

 

Probeer het zelf in dit recept

 Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!