Het ideale bbq-rooster


MUSTHAVES27 - 04 - 2016

Barbecuen is méér dan zomaar wat vlees op eender welke barbecue smijten, zo bewijst het gigantisch aanbod aan bbq-toestellen ons. Je hebt er op gas, andere werken met houtskool en nog anderen op hout. Elk met zijn eigen voor- en nadelen. Maar wist je dat het bbq-rooster minstens even belangrijk is als de warmtebron?
Wij zetten de verschillende soorten even op een rij:

  • Een gietijzeren rooster is dik en stevig, neemt de warmte makkelijk op waardoor je goed kunt schroeien en je bereidingen meer onder controle kunt houden. Na het bakken laat je het afkoelen, je schuurt het aan twee kanten af en je kunt het daarna nog instrijken met olie om het roesten tegen te gaan.
  • Een rooster van roestvrij staal is erg stevig, maar verkleurt. Die verkleuring krijg je ook achteraf niet meer weg. Ook dit rooster dien je aan twee kanten af te schuren voordat je het opbergt.
  • Een rooster van email kun je in de vaatwasmachine zetten. Het nadeel is dat er na verloop van tijd stukjes email kunnen afspringen, dus op termijn is het toch niet zo’n aanrader. Ook dit rooster eerst goed afschuren aan twee kanten.
  • Een dun rooster zal sneller krom trekken bij veelvuldig gebruik met hoge temperaturen, en is dus eveneens af te raden.

 Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!