Zero waste, ook op restaurant?


FOODSTORIES27 - 04 - 2016

2016. De chef van nu integreert producten uit de Westhoek in de Japanse, Scandinavische en zelfs Peruaanse keuken. De wereld werd zijn dorp en zijn dorp de wereld. We ontdekken dankzij hem steeds nieuwe gebieden, ‘terroirs’. We evolueren nu naar een gastronomie die verrassend, voedzaam én gezond is.

 
Bovendien is er een nieuwe dimensie bij gekomen: die van het ecologisch bewustzijn. Ook daar zijn Coxydiens vernieuwend in. Zo openden Ter Duinen-oudleerlingen Glen Ramaekers en Yannick Van Aeken (ex-Noma) een ‘zero-waste’ restaurant in Brussel, naar Brits model ('Silo' was het allereerste zero waste restaurant) met onder meer een uitgekiend water- en afvalmanagement en het gebruik van alle delen van de plant of het dier.‘From nose to tail’ is niet alleen een trend, maar ook een krachtig standpunt, waar innovatieve Coxydiens de noodzaak én ook de creatieve mogelijkheden van inzien.

Restaurant Humphrey

Sint-Laurentstraat 36

1000 Brussel

www.humphreyrestaurant.comWedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!