Welkom bij Proef!, het culinaire labo van de toekomst


FOODSTORIES27 - 04 - 2016

Hotelschool Ter Duinen stuurt zijn leerlingen naar elke uithoek van de wereld om ervaring op te doen op de plekken waar trends en innovaties het licht zien. Maar wat als die leerlingen alle nieuwe technieken in een heus labo konden ontdekken en als dat labo gewoon in Schellebelle lag?
Proef! is een culinair co-creatieplatform dat food mengt met wetenschap. Het is een laboratorium voor co-creatie, innovatie en prototypering dat de leerlingen van Ter Duinen helpt om hun technische bagage te vergroten om uiteindelijk betere koks te worden.

Het laboratorium bestaat uit een klassieke keuken met de nieuwste toestellen in de gastronomie (zoals rotovap, centrifuge, ultrason, vriesdroger…) maar waar er ook plaats is om oude technieken te herontdekken, zoals pekelen en fermentatie.

Proef! is georganiseerd als een club die flexibele lidmaatschappen aanbiedt om toegang te krijgen tot het foodlab.

Wie er naar Proef! komt? Koks, cocktailmakers, wetenschappers, industriëlen, producenten, ambachtlui en consumenten die elkaar kruisbestuiven.

Proef! Is opgericht door Maxime Willems, doctor in de biologie, wetenschapper en gepassioneerde kok. Hij combineert zijn kennis uit beide werelden.

Maxime Willems: “Proef! zal evolueren naar een gelijkaardig platform in elke provincie maar zal ook werken met mobiele units. Proef! wil een springplank zijn om nieuwe producten te ontwikkelen en om innovatieve foodconcepten te helpen concretiseren, zowel dichter bij de gebruikers als dichter bij de lokale producenten. Want toenemende wetenschappelijke inzichten en technieken zullen het product nog beter tot zijn recht laten komen.”

Meer info op www.proef.clubWedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!