Pluma, picanha en jodenhaas


FOODSTORIES29 - 04 - 2016

Je kent ze wel, de verhalen van de slagers die het beste stukje vlees voor zichzelf houden. De minder bekende, ‘goedkopere’ delen van het rund of varken zouden de klant niet genoeg bekoren. Maar dat is buiten ons gerekend!

Leer de pluma, picanha en de jodenhaas kennen en je slager is zijn geheime kostje voorgoed kwijt!

 
Pluma Iberico

Een plat en driehoekig stuk varkensvlees (de vorm van een pluim) van het Iberico-varken.
 Het stuk bevindt zich vooraan, in het verlengde van de lomo.
Het vlees is zichtbaar dooraderd met vet, en is zeer sappig en mals dankzij het evenwicht tussen vlees en vet. Dit is ook een stuk dat andere varkensrassen niet hebben. In het gloednieuwe kookboek Koken 2.0 staan twee heerlijke recepten met pluma.

Pluma met romanesco, schorseneer en pastinaak

Pluma met pastinaak, auberginecrème, tzatziki, cévennes-ui en zwarte sesam

 

Jodenhaas

(ook wel schouderhaas of diamanthaas genoemd) is het stuk vlees tussen de schouders van het rund, dat wil zeggen aan de voorkant van het dier. We noemen het Jodenhaas omdat orthodoxe joden door hun spijswetten geen vlees van de achterbout mogen eten. Een biefstuk van de rundervoorvoet mag wel.

 

Picanha

Als je het één keer proeft, ben je meteen verkocht. De picanha is het heerlijke malse staartstuk van de os en het populairste stuk vlees in Brazilië. Het smaakvolle stuk (ongeveer 500 g tot 2 kg zwaar) wordt in zijn geheel bereid of als dikke steaks. Het donkerrode vlees is rijk met vet gemarmerd en is perfect voor op de barbecue.

 

 

 

Related articlesWedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!