Is barbecueën wel gezond?


FOODSTORIES27 - 04 - 2016

Er circuleren nogal wat vooroordelen over barbecueën en gezondheid. Nochtans is bakken op de grill wel degelijk voedzaam én goed voor lijf en leden, als je een paar regels in acht neemt.
  • Gebruik gezuiverde houtskool.

  • Let op je temperatuur en de duur van het grillen en barbecueën.

  • Leg het vlees of de vis pas op de rooster als de vlammen zijn gedoofd en er een wit laagje as op de houtskool ligt.

  • Laat zeker niets verbranden, want de stof die dan vrijkomt, is kankerverwekkend.

  • Wanneer druipend vet in contact komt met de warmtebron, wordt de vorm van schadelijke PAK's versneld. Doordat die zich mengen met opstijgende rook, wordt een ongezonde film rond het vlees en/of de vis gevormd. Vermijd dus zeker druipend vet.

  • Kies voor gezonde ingrediënten: mager vlees en gevogelte, verschillende vissoorten. Vul je maaltijd aan met rijst, pasta, brood of aardappelen en een variatie aan kleurrijke groenten.

​De beste bbq-tips en recepten vind je in De BBQ AcademyWedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!