Het ei van mei en heerlijk pocheren


FOODSTORIES27 - 04 - 2016

Ooit al gehoord van het ‘Gulden Ei’ of de Eierboer en Eikoningin? Dan ben je wellicht al in Kruishoutem geweest, of ken je in ieder geval het jaarlijkse festival dat volledig draait rond het beste van de kip: het ei. We vertellen je er in deze post meer over én leren jou iets anders (k)eihandig: pocheren!
Het Gulden Ei?

Kruishoutem heeft altijd bekend gestaan als de eiermarkt van Vlaanderen. Al vele jaren (sinds 1955) gaat men er op zoek naar het ‘Gulden Ei’. Dat gebeurt tijdens een uitgebreid ei-evenement dat gepaard gaat met de verkiezing van de Eierboer, de Eikoningin en allerlei randactiviteiten. Het hoogtepunt van het feestweekend? De Gulden Eiworp! 800 eitjes worden via parachutes gedropt uit de kerkklok. De apotheose is het droppen van het Gulden Ei – wie dat vangt, is zo maar even €125 rijker.

Het feestweekend van dit jaar zit er al op (dat vindt namelijk plaats eind maart), maar blokkeer alvast het weekend van volgend jaar in de agenda. Of schrijf je in voor de Eiboer- en Eikoninginverkiezing van 2017! Hier vind je een sfeerfilmpje van de Gulden Eiworp in 2015.

Goesting gekregen in een ei? Lees hier hoe je een ei pocheert en ga aan de slag met dit heerlijke recept

 Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!