‘Gezondigen’ op de internationale anti-dieetdag


FOODSTORIES27 - 04 - 2016

Heb jij ook al met honger op de weegschaal gestaan bij het volgen van het zoveelste dieet, in de hoop dat die mooie broek nu wél past? Lijd niet langer en zeg vaarwel tegen diëten – ‘gezondigen’ is the way to go!
Vandaag (6 mei) is het internationale anti-dieetdag, een dag die dit jaar al voor de 24ste keer wordt ‘gevierd’. De dag ontstond als reactie op de obsessie van velen rond gewicht en slank zijn. Waar de anti-dieetdag om draait? Niet om fastfood of ongezonde snacks, wel om lekker en gezond eten en bewegen zónder aan afvallen of diëten te denken. Sandra Bekkari, voedingsdeskundige en auteur, titelde haar beide boeken zeer passend ‘Nooit meer diëten’. Laat vandaag dus het moment zijn om een heerlijk menu met enkele van haar smaakvolle gerechten te delen!

Voorgerecht
‘Minute’ groentesoep

Soep als voorgerecht is altijd een goed idee. Dit soepje is glutenvrij en bereid je in minder dan een kwartier. Het zit boordevol groenten voor een echte vitamineboost.

Uit: 'Nooit meer diëten' - Sandra Bekkari.

Hoofdgerecht
Spaghetti courgetti met pesto en ovengegaarde tomaatjes

Hét hippe alternatief voor pasta? Spaghetti gemaakt van courgette. Lichter, luchtiger maar minstens even smaakvol. Gecombineerd met cherrytomaatjes en knapperige pijnboompitjes, krijg je een heerlijk gerecht. Ook dit recept is glutenvrij.

Uit: 'Nooit meer diëten' - Sandra Bekkari.

Dessert

Fruitpizza

De perfecte spreekwoordelijke middelvinger naar een vette, calorierijke pizza? Grijp op deze anti-dieetdag naar de fruitvariant! Beleg een watermeloen met allerlei lekkers en genieten maar. Dit glutenvrije dessert bereid je op nog geen 5 minuten.

Uit: 'Nooit meer diëten II' - Sandra Bekkari.

Klik op de afbeeldingen hieronder om naar de recepten te gaan. 

Related articlesWedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!