Gent Smaakt en Antwerpen Proeft!


FOODSTORIES27 - 04 - 2016

Zowel in Gent als in Antwerpen kun je binnenkort je smaakpapillen verwennen. In Gent kan dat op culinair festival Gent Smaakt, in Antwerpen op Antwerpen Proeft. Wij geven je alvast alle nodige info!
Gent Smaakt – het paspoort

Wat? Culinair festival dat sinds 2011 in Gent wordt georganiseerd

Waar? Sinds 2013 heeft Gent Smaakt een vaste stek, onder de Stadshal. Daar en op de Poeljemarkt vind je de kookstanden en centrale bar. Op het Goudenleeuwplein kan je proeven van een aantal (Oost-)Vlaamse streekproducten, aan het Belfort staan er een aantal foodtrucks. Infostanden vind je aan het Emile Braunplein.

Op het programma?

Eten, dat zeker! Op woensdag is er DJ à la carte in Kaffee Planchee, hapjes met livemuziek voorzien door DJ Rik. Donderdag draait er opnieuw een DJ à la carte, maar dan aan De Maecht van Ghent. Tussen 14 en 15 uur is er de Geldhof Experience*, een culinaire infosessie rond de Gentse cuberdons, door foodblogger Myriam Minne. Van 16 uur tot 17.30 uur geeft Wim Ballieu een Balls & Glory workshop voor kinderen*. Op vrijdag is er DJ à la carte bij Vijf voor Twaalf en tussen 14 en 15 uur is er de workshop Confituur Maken* door Karen Depoorter. Van 16 tot 17 uur is er een culinaire infosessie Kaas en bier* door Biersommelier Duvel Moortgat. Zaterdag is er DJ à la Carte bij Missy Sippy en een workshop Balls & Glory for kids*, tussen 15 en 16.30 uur. ’s Zondags kan je nog terecht voor DJ à la carte in de Champagnekelder en is er een culinaire infosessie Chocolade en bier* door biersommelier Sam Nagels.

* Workshop met verplichte registratie (sommige ook tegen betaling). Meer info vind je hier.

Wanneer?

 • Woensdag 4 mei: 16u00 - 22u00
 • Donderdag 5 mei: 12u00 - 22u00
 • Vrijdag 6 mei: 12u00 - 22u00
 • Zaterdag 7 mei: 12u00 - 22u00
 • Zondag 8 mei: 11u00 - 21u00

Antwerpen Proeft – het paspoort

Wat? De 10-jarige jubileumeditie van hét jaarlijks culinair festival van België en “dé place to be voor fijnproevers” (Knack Weekend).

Waar? Aan de schelde in hartje Antwerpen, in de wijk aan het Eilandje en aan de Waagnatie (zowel indoor als outdoor, dus op alle weersomstandigheden voorzien)

Op het programma?

Zeer veel restaurant- en foodstands. Enkele namen: Het Oude Raadhuis, Kommilfoo, L'Épicerie du Cirque, Piet Huysentruyt / Likoké, Sepideh Sedaghatnia / Divin by Sepi en Wout Bru. Daarnaast ook vele stands van producenten en shops, en workshops door de AEG Cooking Club*.

* Meer informatie over inschrijven vind je hier.

Wanneer?

 • Donderdag 5 mei: 12u00 – 22u00 food, 12u00 – 24u00 grote buitenbar
 • Vrijdag 6 mei: 12u00 – 22u00 food, 12u00 – 24u00 grote buitenbar
 • Zaterdag 7 mei: 12u00 – 22u00 food, 12u00 – 24u00 grote buitenbar
 • Zondag 8 mei: 12u00 – 20u00


Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

 • Ter Duinen
 • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!