Eten op wieltjes


FOODSTORIES27 - 04 - 2016

At jij al eens bij een food truck? Ook zo te spreken over de gezelligheid daarvan? Van 6 tot en met 8 mei  kan je als liefhebber terecht bij het Brussels Food Truck Festival, de derde editie van het grootste Food Truck Festival van Europa. Wij vertellen je wat er te doen valt én geven je enkele aanraders om te eten … op wieltjes.
Wat?

Voor de derde maal ontvangt het historisch centrum van Brussel gedurende drie dagen het grootste foodtruck festival van Europa. Je vindt er heel veel foodtrucks (zo’n 120, uit alle windrichtingen) van hoge kwaliteit. De inzitten zijn gepassioneerde chefs met één missie: je een heuse smaakbeleving doen ervaren. De chefs zijn vakmensen die werken met verse, kwalitatieve, lokale en seizoensgebonden producten. Het Food Truck Festival is anders, vernieuwend en verrassend en toegankelijk voor lekkerbekken en genieters. De sfeer is gemoedelijk en familiaal en toegang is voor iedereen (en gratis!).

Praktische info

Het Food Truck Festival vindt plaats van vrijdag 6 mei (14 uur) tot en met zondag 8 mei (20 uur 30). Meer dan 100 foodtrucks zullen uitgestald zijn over een lengte van 3 kilometer middenin het oude stadscentrum van Brussel, hoofdstad van Europa. Het event strekt zich uit van de Keizerinlaan tot aan de Keizerslaan met daar tussenin de Kunstberg en Koninklijke Bibliotheek. Een ideale plek die perfect toegankelijk is met het openbaar vervoer.

Meer info via de officiële website

De beste Food Trucks

In het boek ‘Barrio Cantina, over food trucks en street food’ van Borgerhoff & Lamberigts vind je alle info over eten op wieltjes. De 5 beste tips daaruit delen wij alvast met jullie.

Balls & Glory

Een inkoppertje, maar niet te missen: de Balls & Glory food truck. Een fastfoodconcept met slowfood, waarbij de aandacht gaat naar de ambachtelijke, goeie gehaktbal. Vlees van eerlijke origine, met de hand bewerkt tot de beste gehaktballen en gevuld met heerlijke, vloeibare vulling. Meer info hier.

De Sjampetter

Michiel de Rouck is eigenaar van deze foodtruck met heerlijke brunch- en picknickgerechtjes. De Sjampetter laat familie, vrienden en collega’s genieten van een ultiem moment door verschillende sferen te creëren. Die sferen vind je terug in de bereiding, maar ook in de decoratie. Je hebt bijvoorbeeld de ‘bij de bomma’-sfeer waarbij je rosbief op het menu kan spotten, de ‘in ’t bos’-sfeer laat je dan weer zitten rond boomstamtafels. Meer info hier.

Ellis Gourmet Burger

Misschien ken je Ellis al van de heerlijke hamburgers die je op de Korenmarkt in Gent kan eten, of op vele andere plekjes in België. Maar de perfecte gourmet hamburgers kan je ook aan een gezellige food truck eten, vergezeld van verse frietjes en smaakvolle mayonaise. Ook de bejubelde coleslaw is van de partij. Meer info hier.

Ex-Dees

Hotdogs saai? Niet bij Ex-Dees! Daar krijg je ze met een speciale topping en worden ze ‘haute-dogs’ genoemd. Er zijn maar weinig mensen die geen goede hotdog met gebakken worst lusten, maar met de toppings worden ze nog véél lekkerder. Wat dacht je van The Italien met tomaten, basilicum, olijfolie, Parmezaanse kaas en balsamico? Heerlijk! Meer info vind je hier.

Fishbar de crevette

Iets wat je misschien minder snel in een food truck verwacht: vis! Zowel zeevruchten, pure vis of vis verwerkt in heerlijke tapa’s kan je bij Fishbar de crevette vinden. Eigenaars Bart Maesschalck en Wim Van Extergem groeiden op in Zeebrugge en werden in hun jeugd al fan van eenvoudige visgerechten. In de food trucks worden vistapa’s tegen democratische prijzen verkocht, zoals calamari fritti of tonijn à la plancha. Meer info vind je hierWedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!