5 dingen die je nog niet wist over... verse kruiden


FOODSTORIES27 - 04 - 2016

Ze geven een specifiek aroma en kleur aan je gerecht. Ze veranderen de smaak helemaal. En ze zijn zelfs goed voor je gezondheid: verse kruiden!
1. Gevoelige kruiden zoals basilicum en koriander verliezen hun smaak bij het drogen en worden slap en nat als je ze invriest. Maak er liever een pesto of kruidenboter van. Die kan je - goed afgesloten - een maand in de koelkast bewaren.

2. Verse kruiden kun je ook gebruiken in zoete bereidingen: citroenmelisse en munt bijvoorbeeld laten zich graag combineren in een dessert.

3. Snijd je verse kruiden niet op een natte plank, anders gaat het aroma van de kruiden verloren in het water.

4. Word een kruidentrendsetter en probeer eens daslook, appelmunt, chocolademunt, citroentijm of lavas, een sterk aromatische plant die naar selder smaakt. Of experimenteer met oesterblad (smaakt echt naar oesters!), duizendblad of Oost-Indische kers. Te koop bij een gespecialiseerde kweker of het betere tuincentrum. 

5. Dat je kruidenplantje uit de supermarkt niet lang overleeft, ligt niet alleen aan een gebrekkige verzorging. Ze zitten ook nog eens in te kleine potjes. Meteen verpotten dus, zodat de wortels de ruimte hebben om te groeien.Wedstrijd


Win een OriGINario giftbox!Deelnemen


Schrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsSchrijf je in op de nieuwsbrief!

inschrijven


Volg onsKoken 2.0 Het vervolgboek

  • Ter Duinen
  • Borgerhoff & Lamberigts - 2016

€ 59,95

Hotelschool Ter Duinen behoeft voor weinig chefs, hobbykoks en lekkerbekken nog tekst en uitleg. De school staat in Vlaanderen en ver daarbuiten hoog aangeschreven voor het opleiden van chefs-in-spé, niet in het minst omdat heel wat van hun oud-leerlingen een vermelding kregen in de Gault Millau en de Michelingids. Dat hun reputatie ook door een breed publiek gedragen wordt, bewees het succes van ‘Koken, het handboek’, het standaardwerk over koken dat in april 2014 verscheen.

Waar in ‘Koken, het handboek’ vooral basistechnieken en –bereidingen aan bod kwamen, biedt het vervolg een meer gespecialiseerd werkinstrument voor deprofessionele én de amauteurchef. Gebaseerd op de syllabus van het specialisatiejaar gastronomie verzamelt ‘Koken 2.0’ alle kennis over producten, kookmaterialen, geavanceerde kooktechnieken, dresseren en gastronomische recepten om zich volledig te kunnen professionaliseren in de wereld van het koken. ‘Koken 2.0’ onthult de geheimen van de gastronomie zoals dat nooit eerder gebeurde. Met meer dan 300 recepten, instructieve foto’s en tips om ook zonderprofessionele keuken thuis de meest innovatieve en verrassende gerechten te verzorgen.€ 59,95

Shop nu bij >

schrijf je in & blijf OP DE HOOGTE!


Ontvang als eerste de laatste nieuwtjes, promoties, wedstrijden & nog veel meer!


Bedankt om u in te schrijven voor onze nieuwsbrief!


Nog meer up-to-date blijven?
Volg ons ook op facebook of twitter!